CVIk heb een ruime ervaring als textielrestaurator voor musea, kunsthandel en particuliere opdrachtgevers. Ik studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en volgde aan de Academie voor Beeldende kunsten in Brussel een opleiding textielrestauratie-textielambachten. Vervolgens heb ik in de avonden nog enkele jaren wat extra kennis en vaardigheden opgedaan aan mode-opleidingen. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij het Textile Conservation Laboratory of Saint John the Divine in New York. Ik heb gewerkt aan de wand- en vloertapijten van The Metropolitan Museum en het World Trade Centre. Ik specialiseerde mij uiteindelijk in etnografisch en archeologisch textiel dat ook vandaag nog mijn liefde en aandacht heeft. 


Katoenen danskostuum van de Senufo,  subgroep Tyebara, Ivoorkust, eerste helft
20ste eeuw (Coll. Museum aan de Stroom, Antwerpen. Foto: Michel Wuyts)
Na het afronden van mijn opleiding ben ik gaan werken bij het Legermuseum in Delft waar ik de zorg droeg voor het behoud van de textielcollectie. Ook was ik (mede-) samensteller van een aantal tentoonstellingen waarin textiel een centrale rol speelde (Dressed to Kill - het uniform in de mode; Voor Napoleon - Hollanders in oorlogstijd).

Als docente heb ik studiedagen voor museummedewerkers en studenten van binnen- en buitenlandse restauratieopleidingen verzorgd. Een speciale voorkeur heb ik voor authenticiteitsonderzoek, waarbij zowel het object, de vervaardiging en de herkomst, en vooral de kunsthistorische en geschiedkundige context bestudeerd worden. Hierover heb ik in binnen- en buitenland gepubliceerd en lezingen gegeven. 
Voor Napoleon - Hollanders in oorlogstijd (Legermuseum, Delft)