Bruidsjurken >>>

Deze geheel verschillende bruidsjurken heb ik in opdracht vervaardigd. De trouwjurk links boven is een replica van een Tsjechische trouwjurk in vintage stijl, gemaakt uit zijden jersey. Bij de jurk heb ik een zijden organza jasje gemaakt, met geappliceerde kant langs de onderrand van het jasje en de mouwen.

De jurk rechtsboven is een traditionele jurk van witte satijn, met tule met kant geappliceerde mouwen, knoopjessluiting en een afneembare sleep. Op de kanten details zijn honderden pareltjes genaaid voor een extra rijke uitstraling. De binnenkant van de jurk was voorzien van een afkledend korset. Bij de jurk werd ook uit het restmateriaal een schattig jurkje voor het bruidsmeisje gemaakt.

De nauwsluitende jurk rechtsonder is vervaardigd van changeant zijde naar een model van de Britse ontwerper Bellville Sassoon (Prinses Diana was één van de vele beroemde klanten!). Het is een stijlvol gedrapeerd off-shoulder model met een super verleidelijke split op het linkerbeen. De jurk heeft aan de binnenkant een corset om afzakken te voorkomen. Een leuk detail waren de piepkleine antieke knoopjes die de jurk verfraaiden.